CAL LLATA HOUSE

Client : X. Rebés, Architect : NVR Architects,  Area : 1.320  m², Project and construction:  2006/07

In the village of Montellà, in “la Cerdanya”, we worked on the design and site supervision of the structural project of refurbishment of an old traditional-country-house. The challenge was to keep the outer original stone wall while emptying and constructing inside. Furthermore, the level of new foundations was lower than the existing wall and it was necessary to consolidate the base of it.

RC solid slabs with steel columns formed a scheme supported by adhoc foundations solutions that made compatible existing and new construction. All in a moderate seismic loads area.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s